Informatie fase 3

Update 3- eind december 2020

Vlugger dan verwacht zijn ook de eerste abonnementen van KPN succesvol geactiveerd over het glasvezelnetwerk van de appartementsblokken op de Malvalaan.

Update 2 – december 2020:

Inmiddels zijn de eerste abonnementen van KPN succesvol geactiveerd over het glasvezelnetwerk van KTWaalre. De komende tijd zullen de in home monteurs van KPN de binnenhuis werkzaamheden verrichten.

Voor de appartementsblokken op de Malvalaan heeft de activatie van glasvezeldiensten voor KPN vertraging opgelopen. Om iedereen van de feestdagen te laten genieten, zullen KPN en KT Waalre pas begin januari aan de oplossing kunnen werken.

Update december 2020:

KPN heeft aangegeven dat ze vanaf 15 december klanten kunnen activeren op de glasvezel. Ook deze datum staat nog onder voorbehoud omdat er door KPN nog technische apparatuur wordt geïnstalleerd in onze technische ruimte.

Update oktober 2020: Eerste bewoner fase 3 (Voldijn) actief op glasvezel

Alle glasvezel aansluitingen in de huizen van fase 3 (Voldijn) zijn nagenoeg afgerond door de aannemer. Het operationeel maken van de klantaansluitingen heeft behoorlijk vertraging opgelopen door de late oplevering van de Electra aansluiting door Enexis. Onder andere door deze vertraging konden de providers eerder nog niet aansluiten. Inmiddels is alles klaar en worden de aansluitingen op dit moment volop geactiveerd. Dit geldt overigens voor de klanten van alle providers behalve die van KPN. Voor hen geldt dat KPN eind oktober klaar is met de voorbereidende werkzaamheden en daarna meteen start met het aansluiten van haar klanten op glasvezel. Naar verwachting zijn alle aansluitingen in fase 3 eind 2020/begin 2021 geactiveerd.

Hoe nu gebruik te maken van uw glasvezelverbinding?

Voor de klanten van Ziggo geldt dat de coaxverbinding omgezet dient te worden naar de glasvezelverbinding. De omzetting kan door uzelf gedaan worden. Zie achterzijde van deze brief. Mocht u vragen hebben over de omzetting of mocht het zelf niet lukken vanwege een afwijkende situatie, dan kunt op contact opnemen met KT Waalre op 040 221 8044. KT Waalre is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 13 uur.

Voor KPN-klanten geldt dat KPN medio november klaar is met alle voorbereidende werkzaamheden. Vanaf dan start KPN met het aansluiten van haar klanten op glasvezel. KPN heeft hierdoor voldoende tijd om de bewoners aan te sluiten of te migreren. Bewoners die een KPN-abonnement hebben gekozen en een glasvezelverbinding hebben, betalen, door de vertraagde oplevering van de technische ruimte, uiteraard GEEN € 250,-.

Bewoners die nu nog geen providerkeuze hebben gemaakt, willen we er nogmaals op wijzen dat als er binnen drie maanden na aanleg (deze drie maanden gaan in vanaf 1 oktober 2020 vanwege de vertraging zoals hierboven omschreven) geen dienst wordt afgenomen over het glasvezelnetwerk van KT Waalre, er € 250,- in rekening gebracht zal worden voor de aanlegkosten van de glasvezel. Maak dus nu uw keuze voor een provider om over te gaan op glasvezel! Alle beschikbare providers kunt u vinden op www.ktwaalre.nl. Mocht u nog vragen hebben over de aanleg, neem dan contact op met BAM (tijdens kantooruren tel. 0499-496716 of via e-mail fttx-bamson@bam.com).

Instructie aansluiting Ziggo op het glasvezelnetwerk

U ontvangt op dit moment diensten van Ziggo via het coaxkabelnetwerk van KT Waalre. In de nieuwe situatie ontvangt u alle coaxsignalen via het glasvezelnetwerk en dient u hiervoor enkel de kabels om te steken. Dit kan indien de coaxaansluiting en de glasvezelaansluiting naast elkaar geplaatst zijn.

Foto 1: Bestaande situatie: 1 of 2 Kabels zitten ingestoken op het abonnee overnamepunt van het coaxnetwerk (zie onderstaande foto)

Foto 2: Nieuwe situatie:  Steek de kabels om naar het nieuwe abonnee overnamepunt van het glasvezelnetwerk.

Informatie glasvezelaansluiting fase 3

Klik op onderstaande aanlegkaart om in te zoomen.

Kosten

De aansluiting van het glasvezelnetwerk is gratis als u:

  • Uw huidige diensten over het nieuwe glasnetwerk van KT Waalre kunt voortzetten met uw huidige provider.
  • Overstapt naar een andere provider op het glasvezelnetwerk van KT Waalre, deze order plaatst vóór 20 maart 2020 en minstens binnen drie maanden na de huisaansluiting de diensten afneemt.

Kosten worden pas in rekening gebracht als:

  • Er geen dienst wordt afgenomen over het glasvezelnetwerk van KT Waalre binnen drie maanden na aanleg, zal er €250,- in rekening gebracht worden door KT Waalre voor de aanlegkosten van de glasvezel.
  • Wenst u helemaal geen glasvezel, dan legt de aannemer de glasvezel op ‘rol’ tegen uw erfgrens. Op termijn is een glasvezelaansluiting te realiseren in overleg met KT Waalre. De aansluitkosten hiervoor kunnen op verzoek worden opgevraagd bij KT Waalre en bedragen minimaal €450,- (prijspeil 2020).

Informatiekrant & inschrijfformulier

Om bewoners optimaal te informeren zal er vóór de schouwing door BAM een informatiekrant met een inschrijfformulier worden verspreid. Hier treft u een digitale versie van de informatiekrant en hier het inschrijfformulier.

Aansluiting in de meterkast 

Een veel gestelde vraag is: Hoe ziet de aansluiting op glasvezel in fase 3 eruit in de meterkast? Hier treft u de verschillende meterkast situaties voor aansluitingen van de beschikbare providers in fase 3:

Informatiedag 10 januari 2020

Om bewoners goed te informeren organiseerde KT Waalre een informatiedag op 10 januari in ’t Hazzo met een middag- en een avondprogramma. De bijeenkomsten werden bezocht door circa 400 inwoners. Zowel KT Waalre als BAM Infra Telecom hielden een presentatie. Daarnaast werden de aanwezigen geïnformeerd door verschillende providers (KPN, Plinq, Solcon, Ziggo, Fiber, SNLR, Trined) over de glasvezeldiensten en mogelijkheden. Er was ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Hier treft u de presentatie van KT Waalre en de presentatie van BAM Infra Telecom als PDF. U kunt de bestanden bekijken door op de link te klikken. Om de presentaties te downloaden klikt u op de link en vervolgens met de rechtermuisknop op het document om het document op te slaan.

Een veelgestelde vraag was: Kan mijn huidige stereotoren worden aangesloten op het signaal van KPN als deze via de glasvezelaansluiting geactiveerd wordt? Lees hier het antwoord.