Informatie Fase 4a

Update Fase 4a – December 2020

KT Waalre vervolgt de werkzaamheden voor de uitrol van haar glasvezelnetwerk in fase 4 vanaf half januari 2021. De werkzaamheden duren een aantal weken en zullen naar verwachting rond week 17 afgerond zijn om abonnementen bij de providers aan te vragen.

Het betreft de komende gebieden: Leenderweg – Achtereind – Loon – Heikantstraat / Gildebosweg – Heikantstraat / Dommelseweg – Smaragd / Molenstraat / Dreefstraat – Molenstraat / Mosbroekseweg – Eindhovenseweg.

Deelgebied 4 (Irenelaan – Treeswijk) is gereed gemaakt voor de werkzaamheden voor aansluiting in huis. Bij de Valkenswaardseweg worden de civiele werkzaamheden hervat in week 1 en 2.
Het realiseren van de huisaansluitingen starten vanaf week 1 en duren ongeveer 4 weken.

In deelgebied 5 Duin en Ven e.o. heeft de activatie van glasvezeldiensten voor KPN vertraging opgelopen. Om iedereen van de feestdagen te laten genieten, zullen KPN en KT Waalre pas begin januari aan de oplossing kunnen werken.

Bewoners kunnen 2 weken na de afgewerkte huisaansluiting diensten aanvragen bij de glasvezelproviders of voor hun lopende Ziggo-coaxabonnement een omvormer laten plaatsen door BAM Infra en dezelfde diensten over de glasvezel gebruiken.

Meer informatie over uw aansluiting en vervolg leest u in de volgende brief.

Alle informatie omtrent de glasvezelaansluiting fase 4a
In 2020 breidt KT Waalre haar glasvezelnetwerk verder uit in de gemeente Waalre. Nu zijn  we bezig met de voorbereiding voor de aanleg van fase 4a. Het gaat hierbij om de aansluiting van circa 330 woningen door BAM Infra Telecom. Zij starten in augustus – september met schouwen en de aanleg van het glasvezelnetwerk start waarschijnlijk in het najaar (september – oktober)voor deelgebied 5, de andere deelgebieden 2,3,6 en 7 volgen starten begin/half november met het aanlegproces . Klik op onderstaande aanlegkaart om in te zoomen.

Realisatie fase 4a
De realisatie van fase 4a loopt naar verwachting van juli t/m november 2020. In juli-augustus gaan medewerkers van BAM Infra Telecom de wijken in om de installatie in de huizen voor te bereiden, de zogenaamde schouw. Zij komen uw toestemming vragen voor de aanleg van glasvezel en bepalen de aansluitplaats in uw woning (standaard meterkast of aan de binnenmuur voorzijde van de woning). Ook belangrijk om te weten: de schouwers van BAM Infra Telecom kunnen zich altijd legitimeren en houden zich aan alle corona regels! Uw woning ligt in fase 4a met circa 345 aansluitingen. U wordt tijdig door de aannemer geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. Klik op de onderstaande straten/wijken tabel om in te zoomen.

Planning voor deelgebied 5:

 • Schouwen augustus – september 2020
 • Aanleg netwerk start eind september – oktober 2020
 • Huisaansluitingen oktober – november 2020
 • Activeren dienst november – december 2020                                                                                                                                                                                               Planning voor deelgebied 2,3,6 en 7: deze worden begin/half november geschouwd en worden aangelegd/geactiveerd begin/voorjaar 2021.

Kosten
Uw pand is onderdeel van een gebied met bijzondere aansluitingen, dat wil zeggen in een straat en wijk waar de huizen verder uit elkaar liggen en ook verder vanaf de straat. Meer afstand in meters maakt de aanleg van glasvezel veel duurder. Om het glasvezelnetwerk te realiseren is het noodzakelijk dat:

 • per deelnemer een eigen bijdrage wordt betaald. Bij 70% deelname € 1.500,- incl. BTW. Als 95% of meer in de wijk meedoet daalt de eigen bijdrage maar liefst tot € 500,- (incl. BTW). Hier leest u de kosten bij de verschillende deelname percentages;
 • minimaal 50% per deelgebied (1 t/m 7) meedoet (zie kaart en tabel).  Op 15 juli 2020 (sluiting inschrijving) moet minimaal 70% deelname behaald zijn, aanleg van glasvezel in uw straat/wijk (financieel) is anders helaas niet haalbaar. Er wordt dan helaas geen glasvezel gelegd bij u in de wijk.

De kosten, afhankelijk van het deelname percentage, worden pas in rekening gebracht als 70% dekking is gehaald:

 • U ontvangt hiervoor een factuur van KT Waalre (afhankelijk van het deelname percentage);
 • Heeft u na 3 maanden nog geen contract met één van de providers die diensten op glasvezel aanbiedt afgesloten. Dan ontvangt u nog een extra factuur van €250,- incl. BTW;
 • Neemt u geen glasvezelaansluiting? Mogelijkheid bestaat, mits 70% dekking in uw wijk, om later een aansluiting te krijgen. Kostprijs is dan minimaal
  €6.000,- incl. BTW.

Deelnamepercentage
De deelname drempel van minimaal 50% is in de deelgebieden 2 t/m 7 van fase 4A ruimschoots gehaald. Klik hier om het overzicht te zien.

Informatiekrant & inschrijfformulier
Om bewoners optimaal te informeren zal er vóór de schouwing door KT Waalre een informatiekrant met een inschrijfformulier worden verspreid. Hier treft u de digitale versie van de informatiekrant en hier het inschrijfformulier. Ook kunt u zich inschrijven via deze website, klik hier voor het webformulier.

Meest gestelde vragen over fase 4a
Klik hier voor de meest gestelde vragen over de aanleg in Fase 4a.
Heeft u andere vragen over de aanleg bij u in de straat / buurt? Klik hier voor het contactformulier en stel uw vraag.

Aansluiting in de meterkast
Een veel gestelde vraag is: Hoe ziet de aansluiting op glasvezel in fase 3 eruit in de meterkast? Hier treft u de verschillende meterkast situaties voor aansluitingen van de beschikbare providers in fase 3:

Meer informatie over de aanleg
Vanwege de Corona crisis is het helaas onmogelijk om een informatiebijeenkomst te organiseren. Vandaar dat ervoor is gekozen om een video op te nemen met een presentatie van KT Waalre (directeur Jos van Best) .

Hier treft u het verhaal van BAM Infra Telecom (Peter van Dijk)

Hier treft u een PDF van de presentatie van KT Waalre en de presentatie van BAM Infra Telecom.

Informatie over de providers
Voor meer informatie over de verschillende providers (KPN, Plinq, Solcon, Ziggo, Fiber, SNLR, Trined), de glasvezeldiensten en mogelijkheden, bezoek hier de pagina over de providers.