Nieuws

KPN E-MAILADRES BEHOUDEN BIJ OVERSTAP ?

Graag willen wij U informeren over de mogelijkheid voor klanten tot het behouden van hun KPN e-mail adres bij een overstap naar Solcon.

Vanaf 24 november 2017 biedt KPN 12 maanden gratis E-mail Only aan, voor KPN klanten die overstappen naar Solcon.

Zo heeft de klant ruim de tijd om zijn familie/vrienden/kennissen te informeren over zijn nieuwe e-mailadres, of kan hij er voor kiezen om na 12 maanden de mailadressen van KPN te blijven gebruiken, weliswaar dan betaald.

Zie onder providers: Solcon       https://www.solcon.nl/kpnmail

KORTE SAMENVATTING INFORMATIEBIJEENKOMSTEN GLASVEZELFASE 2B

Hier vindt u een verkorte weergave van de presentatie door Ad de Lepper gegeven (directie KT Waalre) : Powerpoint presentatie

Verder heeft Spie ook een presentatie gegeven, werden er ervaringen gedeeld over de aanleg van glasvezel van inwoners uit Waalre uit de vorige aanlegfase, is er een filmpje vertoond over de voordelen van glasvezeldiensten.

Hoe nu verder?

U wordt geïnformeerd door een informatiekrant deze wordt bezorgd door aannemer Spie. !!!!!! Bij de informatiebijeenkomst zit ook de AANSLUITKAART waarop u uw keuze kunt aangeven. Daarbij het verzoek om die kaart ingevuld af te geven aan de schouwer van Spie.

Ook de providers waren aanwezig op deze bijeenkomsten. U kunt contact nemen via onze pagina providers.

Ziggo is en blijft een coaxprovider die ook diensten levert via de glasvezel. In de toekomst gaan er geen internetdiensten van providers (ook Ziggo) meer via de coaxkabel naar uw woning komen.

Voor vragen met betrekking tot de technische aanleg kunt u contact opnemen met Spie (tel. 088-3131065), algemene vragen met KT Waalre (tel.040-2218044) of met vragen over diensten bij de desbetreffende providers. Of kijk op onze website onder veel gestelde vragen: aanlegfase 2B

START FASE 2B VAN HET GLASVEZELNETWERK

Wij gaan van start met de voorbereidingen voor fase 2B in de verdere aanleg van het glasvezelnetwerk. In deze fase krijgt een groot deel van Waalre-dorp de mogelijkheid om op glasvezel aangesloten te worden.

Na lang overleg heeft KT Waalre overeenstemming met de bank bereikt om eenmalig de financiering van fase 2B ter beschikking te stellen, hiermee is het startschot voor het aanlegproces gegeven. Fase 2B betreft ruim 1500 woningen in het centrum van Waalre welke begin 2018 aangesloten kunnen zijn op het nieuwe glasvezelnetwerk. Natuurlijk kunnen externe factoren, zoals het weer, van grote invloed zijn op de voortgang van het aanlegproces. Voor de dienstlevering over dit glasvezelnetwerk is er keuze uit de volgende providers: Plinq,Solcon,Trined en Vodafone-Ziggo. De bewoners van fase 2B worden persoonlijk uitgenodigd op een informatiebijeenkomst op vrijdag 13 en/of zaterdag 14 oktober 2017 in sporthal Hoeveland.2016_faseringsplan

Op onderstaande link vindt u  de fases weergegeven waarin het verglazingsproject globaal is verdeeld: glasvezelfase

______________________________________________________________________

STORING OP FILM 1

Heeft u sinds 13 juni 2017 storing op Film 1 neem contact op met CTRX 0478550786

______________________________________________________________________

ZIGGO GAAT VOLLEDIG PRODUCTAANBOD LEVEREN IN WAALRE

Ziggo Vodafone     +    LogoKTW

 KT Waalre is tot een akkoord met Ziggo gekomen over de voortzetting van de samenwerking. Binnen afzienbare tijd zal Ziggo, naast de huidige providers, het landelijke televisie-, internet- en telefonieaanbod ook in Waalre aanbieden via coax of via glasvezel komen deze coaxdiensten dan uw woning binnen. 

Tot nu toe levert Ziggo in Waalre tv-, internet- en telefonie-diensten, maar nog geen interactieve TV en Video on Demand diensten; ook worden nog niet de hoogste snelheden aangeboden, zoals in de rest van Nederland. Na een langdurig proces van onderhandelingen is het KT Waalre gelukt om tot een overeenstemming met Ziggo te komen en is vorige week het contract ondertekend. Dit nieuws wordt met open armen ontvangen. Binnenkort start de implementatie van de overeenkomst. Wanneer dit gereed is, zullen de inwoners van Waalre, net als de rest van Nederland, gebruik kunnen maken van alle diensten van Ziggo. Hierdoor zal ook de Ziggo mediabox, met mogelijkheden tot digitale televisie, beschikbaar worden.

Op het moment dat meer duidelijkheid is over de datum waarop de diensten beschikbaar komen, zullen wij daar over berichten.

______________________________________________________________________

WINACTIE TV

Onder de vele inzendingen is Stef de Bock uitgeloot als geliukkige winnaar. Hij werd blij verrast met een gloednieuwe Samsung Smart Tv, die persoonlijk werd overhandigd door Ad de Lepper, directeur van KT Waalre.

Wedstrijd

______________________________________________________________________

HERSCHIKKING DTV KANALEN VODAFONE ZIGGO

 

  • Ziet u alle zenders nog? Zap bijvoorbeeld naar SBS6
  • Is de beeldkwaliteit nog hetzelfde? Geen blokken of strepen?
  • Check of uw favorietenlijstjes of ingestelde opnames nog goed staan

 Toch geen beeld of met blokken en strepen? U lost dit op met deze stappenplannen.

 Nog een vraag aan Ziggo?
Of hulp nodig? Zij zijn online dag en nacht open. Komt u er niet uit of wilt u iets anders weten? Bekijk de contactgegevens.

______________________________________________________________________

GEEN SIGNAAL MEER? 

Check dan uw abonnement en/of provider. Als u ten onrechte bent afgesloten, neem dan contact op met KT Waalre of spreek het  antwoordapparaat  in van onze serviceorganisatie CTRX : 0478 550786

______________________________________________________________________

AANPASSING TARIEF PER 1 JANUARI 2017

knipsel

______________________________________________________________________

WIJZIGING ANALOGE TV-PAKKET ( ZDF)

Wegens technische redenen kunt u ZDF niet meer ontvangen binnen het analoge zenderpakket van KT Waalre. Deze zender werd gratis aangeboden boven op het standaardpakket.

Wilt u toch ZDF kijken dan kan dit op 2 manieren:

  • Free to air = digitaal kijken zonder smartcard. Kijk voor deze mogelijkheid naar de inhoud van ons radio-en-tv-abonnement

of

______________________________________________________________________

CLARANET STOPT PER 1 JANUARI 2017 DE PARTICULIERE DIENSTVERLENING IN WAALRE

Claranet is één van de oudste Internet Service Providers van Nederland. Onder de naam Internet Access Eindhoven (IAE) en bART Internet Services leverden we al in 1994 internettoegang voor iedereen, zowel particulieren, bedrijven, stichtingen als overheidsinstellingen. In Waalre hebben we vanaf het prille begin internettoegang via het kabelnetwerk van KT Waalre geleverd en we doen dat tot op heden.

Met de opkomst van glasvezel en de daarmee gepaard gaande groeiende wens voor triple-play diensten (TV, Telefonie en Internet) heeft Claranet ervoor gekozen om de focus niet te leggen op het leveren van deze diensten over glasvezelinfrastructuur voor de particuliere markt.

Inmiddels is het aantal aansluitingen op het COAX-netwerk in Waalre dermate gedaald dat wij genoodzaakt zijn om de dienstverlening te beëindigen per 1 januari 2017.

Bent u klant bij Claranet neem dan contact op met Claranet over uw situatie: 040 2393393

______________________________________________________________________

KT WAALRE DENKT MEE OVER VEILIGHEID OUDEREN

Veiligheid voor ouderen is voor Kabeltelevisie Waalre (KT Waalre) een belangrijk thema. Wij werken er graag aan mee dat ouderen veilig thuis kunnen (blijven) wonen. Veiligheid wordt vergroot met onder meer een val/personenalarm, een bewegingssensor en een deurcontact. Deze zenden signalen naar een centrale die aan de internetverbinding van de klant is gekoppeld.
KT Waalre is in gesprek met aanbieders die deze pakketten via het netwerk van KT Waalre gaan leveren.

Een val/personenalarm is een ketting of armband met een alarmknop erop. Als u bent gevallen, kunt u de hulpcentrale met één druk op de knop alarmeren. Een bewegingssensor is een goed alternatief voor een beveiligingscamera tegen inbrekers. En een deurcontact geeft een signaal aan de centrale als de deur opengaat terwijl dat niet de bedoeling is.
Wat vinden betrokkenen van veiligheid op afstand?

bas van der kolk

Bas van der Kolk van Altijd Thuis in Eindhoven is een van de partijen met wie KT Waalre in gesprek is.

Bas: “Veiligheid op afstand moet altijd veiligheid op maat zijn. Want wat heeft een klant écht nodig? Het is belangrijk in een gesprek met de klant helder te krijgen waar de behoeften liggen. En het belangrijkste: dat de klant begrijpt waar je het over hebt. Dus: wij luisteren goed en kijken naar de omgeving waarin de klant woont en leeft. Pakketten stellen we naar wens samen. Wij bieden een personenalarm, een rookmelder, deuralarm en een bewegingssensor.”

hanneke balk

Hanneke Balk is wethouder in Waalre en gaat onder meer over de Wmo:

“In Waalre gaat het om 400 tot 500 ouderen die veilig thuis kunnen blijven wonen met de juiste zorg en ondersteuning. En dat aantal ouderen neemt de komende jaren, gezien de vergrijzing, natuurlijk flink toe. Ouderen zijn vaak positief verbaasd over alle mogelijkheden die domotica via glasvezel biedt, op het gebied van zorg en veiligheid op afstand. De ontwikkelingen gaan enorm snel.
Als gemeente hebben we een informerende taak als het over veiligheid gaat. Het daadwerkelijk realiseren blijft natuurlijk een taak van mensen zelf. Want veiligheid in huis begint vaak met simpele dingen: vloerkleedjes weghalen, voetenbankjes aan de kant en geen spullen op de trap laten liggen.
Ik zeg altijd tegen ouderen: ‘Toen u vroeger kleine kinderen had, lette u op veiligheid in huis. Kijk nu met diezelfde blik naar uw huis en woonomgeving.’

Maria van der Sar van Zelfstandig Waalre 2014

Maria van der Sar van de Seniorenraad Waalre: “Veilig wonen voor ouderen is vanzelfsprekend een belangrijk item voor de Seniorenraad. Wij merken dat ouderen wel aandacht besteden aan veilig wonen, maar ze nemen vaak pas maatregelen nadat ze gevallen zijn in huis. Wij zeggen: Bekijk je huis goed: hoe kun je het veiliger maken… Een kleedje in de kamer is niet slim, maar ouderen doen hun lievelingskleedje ook niet graag weg.”
Maria vindt het fantastisch dat Kabeltelevisie Waalre via haar netwerk veiligheid op afstand wil aanbieden. Maria: “Ik begrijp dat het nu nog gaat om basiszaken zoals een valalarm en bewegingssensor die signalen zenden naar een centrale. In de toekomst komt daar misschien zorg op afstand bij, zoals een verpleegster die checkt via de laptop of iemand z’n medicijnen heeft ingenomen. Wij denken als Seniorenraad graag mee.”
______________________________________________________________________

ELS: SPIL VAN KT WAALRE MET PENSIOEN

Els Tielemans [1951], vanaf 1990 als secretaresse de spil van KT Waalre, geniet sinds juli 2016 van haar pensioen. Ze was de kennisbaak en steun en toeverlaat van de medewerkers. Voor iedereen had Els een vriendelijk woord.

Els woont in Waalre en kent veel mensen in haar dorp. Bijna alle abonnees van KT Waalre kent ze daarom. Dat maakte haar werk extra leuk, vindt ze.
Alle medewerkers van KT Waalre bedanken Els voor haar collegialiteit en toewijding.

_________________________________________________________________

‘WAALRE INTERNETWALHALLA’

Dit was de kop van de Consumentenbond (17 december 2015). In zowel Waalre als Harderwijk is er voor consumenten veel keuze voor snel internet. In Waalre leveren 5 aanbieders snel internet van 50 Mbps of meer en in Harderwijk maar liefst 6! Hoe kan het dat de bewoners van deze gemeentes zoveel keuze hebben? De Consumentenbond bracht zowel CAI Harderwijk als KT Waalre (de netwerkleveranciers) een bezoek. Lees hier het hele artikel op de website van de Consumentenbond.

______________________________________________________________________

W100

Eigen verslag werkgroep W100 over gesprek KTW. Lees hier meer.